Početna / GRADOVI / Leskovac / Davor Štefanek u Leskovcu: Od kako je Vučić na čelu države sport je krenuo uzlaznom linijom

Davor Štefanek u Leskovcu: Od kako je Vučić na čelu države sport je krenuo uzlaznom linijom

Predsednik Sportskog saveza Srbije i osvajač zlatne olimpijske medalje Davor Štefanek posetio je danas Leskovac gde se sastao sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.

Štefanek je po dolasku u Leskovcu posetio Osnovnu školu „Petar Tasić“ gde se zadržao u razgovoru predsednikom Leskovačkog saveza sportova Dejanom Dimitrijevićem i direktorom škole Goranom Filipovićem.

Osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u rvanju razgovarao je i sa trenerima i sportistima iz Mačevalačkog kluba Dubočica, Gimnastičkog kluba Kolut, Atleetskog kluba Leskovac i Bokserskog kluba „Đurović“.

U kabinetu gradonačelnika održana je zajednička konferencija za medije, a Davoru Štefaneku su predstavljeni i rezultati ulaganja lokalne samouprave u sportsku infrastrukturu i sportske klubove u prethodnih 6 godina

-Vi ste najbolji primer istrajnosti, borbe i uspeha, vaša posvećenost i ljubav prema sportu najbolji su primer mladima. Sportom se najbolje promoviše naša zemlja. Grad Leskovac prepoznaje potencijale sporta i ulaže u sport i sportiste. Samo u prethodnoj godini smo uložili preko 250 milona u mnoge objekte kada je u pitanju sport. Uradili smo teren sa veštačkom travom, halu Partizan, napravili fiskulturnu salu u školi „Vožd Karađorđe“, saniran je krov u SRC Dubočica, u okviru projekta sa Bugarima obezbedili opremu za košarku vrednu 100.000 evra. U ovoj godini dajemo oko 150 miliona u ono što je direktno i indirektno vezano za sport. Svake godine nagrađujemo najuspešnije sportiste i studente, i do sada smo na određeni način nagradili oko 2.600 mladih i talentovanih ljudi. Zahvaljujem se na poseti i nadam se da je ovo početak jedne duge i uspešne saradnje – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Predsednik Sportskog saveza Srbiji i državni reprezentativac u rvanju Davor Štefanek zahvalio je na toploj pridošlici.

-Nešto više od godinu dana sam na čelu Sportskog saveza i mislim da smo obišli većinu teritorijalnih saveza. Želimo da obiđemo svaku opštinu, da se upoznamo sa ljudima koji vode sport u svim gradovima. Ovde sam i kao sportista i predsednik saveza. Prošle godine sam na Svetskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju i ovo je prvi put da je neko ko vodi jednu ovako veliku spotsku instituciju uspeo da ostvari takav rezultat. Verujem da smo opravdali poverenju ljudi iz čitave Srbije koji su na izabrali – rekao je Davor Štefanek.

Osvajač olimpijskog zlata je posebno istakao značaj uloge države.

-Svega ovog ne bi bilo da država i čovek koji vodi državu Aleksandar Vučić nije prepoznao šta je sport u Srbiji. Čovek shvata šta znači ulaganje u sport i da bez ulaganja nema rezultata. Od kako je on na čelu države sport je krenuo uzlaznom putanjom. Prošle godine osvojili smo 47 medalja na zvaničnim takmičenjima u olimpijskim disciplinama. Veliko hvala i predsedniku i ministarstvu za velika ulaganja u infrastrukturu kada je u pitanju sport. Ja to još uvek gledam i iz ugla aktivnog sportiste. I tek sad sam počeo da shvatam kako je teško doći do sredstava i za odlaske na takmičenja, i za pripreme i nagrade za ostvarenje velikih uspeha – naglasio je Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije prilikom posete Leskovcu.

Pogledaj takodje

Međunarodni šahovski turnir slepih i slabovidih do 8. decembra u Leskovcu

U Leskovcu je otvoren 26. Međunarodni šahovski turnir slepih i slabovidih, u svečanoj sali restorana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *