Početna / DRUŠTVO / Darko Bajić o Leskovačkom filmskom festivalu i srpskoj kinematografiji u doba korone
hotel bell

Darko Bajić o Leskovačkom filmskom festivalu i srpskoj kinematografiji u doba korone

Darko Bajić, režiser

Svečanom ceremonijom dodele nagrada i prikazivanjem rediteljskog debija Gordana Kičića „Realna priča“ završeno je trinaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE.

Umetnički direktor festivala i poznati režiser Darko Bajić, govorio je juče o značaju ovog festivala ali i o stanju u srpskoj kinematografiji s obzirom na stanje kojim smo svi pogođeni, korona virusom, što možete pogledati u videu ispod.

Umetnički direktor Darko Bajić je ovom prilikom istakao da je Leskovac postao ozbiljan filmski grad.

„Ove godine je bilo jako lepo jer smo uživali u dobroj atmosferi. Kad pogledate osamdesetak vrhunskih reditelja iz celog regiona, koji su godinama dolazili ovde, shvatićete da Leskovac nije samo Leskovac, nego ozbiljan filmski grad. Mislim da su za sve ono što se dešava i u Leskovcu i na festivalu, u stvari zaslužni ljudi koji vole film. Voleo bih da ovaj festival ostane mladima Leskovca, da ga čuvaju i paze, i da uvek imamo taj kulturni prostor za sučeljavanja i dijalog – istakao je Bajić.

Pogledaj takodje

Inspekcije u Jablaničkom okrugu obavile 468 kontrola, izrečeno 5 kazni u visini od 510.000 i dve prekršajne prijave

Komunalni inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove i komunalni policajci Odeljenja komunalne policije Gradske uprave grada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *