hotel bell

Danas obeležavamo Svetski dan deteta

Svetski dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 20. novembra. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine kako bi se širom sveta promovisala međusobna interakcija i razumevanje među decom i dobrobit svakog deteta.

Povodom ovog značajnog praznika gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je ukazao na činjenicu da grad Leskovac ulaže u bolje uslove za rast i razvoj naše dece.

„Ove godine je naše društvo naišlo na veliki izazov u vidu zarazne bolesti Kovid-19 koja je uticala na sve naše ustaljene aktivnosti i stavove. Uprkos epidemiji, Grad Leskovac i dalje sve svoje odluke donosi kako bi se stvorili još bolji uslovi za rast i razvoj dece koja predstavljaju budućnost našeg društva. Nastavićemo da obnavljamo škole, sređujemo parkove i igrališta, gradimo terene i sportske hale.“

Gradonačelnik je svim mališanima čestitao praznik, u nadi da će ga iduće godine obeležiti u boljim uslovima.

„Čestitam svoj deci Svetski dan deteta sada kada je važnije nego ikad da se prava svakog deteta poštuju, da se potrebe i interesovanja dece uvažavaju, a njihovi interesi štite. Žao mi je što ove godine naši najmlađi sugrađani neće moći da se druže i proslave svoj praznik kako su navikli, ali uz poštovanje epidemioloških mera i odgovorno ponašanje ćemo zajedno uspeti da prevaziđemo ovu prepreku u nadi da ćemo sledeće godine nadoknaditi propušteno – zaključio je gradonačelnik Cvetanović.

Check Also

Leskovčanke se vratile u pobednički ritam: Maksimalno protiv kvalitetnog “Beograda“

U teškoj utakmici, “Leskovac 98“ slavio je sa 3:0, a najveća neizvesnost viđena je u …

Оставите одговор