hotel bell

Danas i sutra republička takmičenja u Tehničkoj školi u Vlasotincu

U Tehničkoj školi u Vlasotincu, dana i sutra, održavaju se republička takmičenja u oblasti mehatronike i programiranja robota. Stotina učesnika došlo je iz 16 srednjih stručnih škola da proveri svoje znanje u ovim oblastima. Prisutne je pozdravio predsednik opštine Bratislav Petrović.

-Činjenica da ste došli da se takmičite u znanju iz ovih oblasti pokazuje da niste samo učili za ocenu, već da ste i dublje ušli u ove dve oblasti.Školovanjem kadrova za potrebe privrede stvaraju se uslovi da mladi ljudi brzo nađu zaposlenje.Verujem da je to i vaš motiv u sticanju dodatnih znanja – rekao je Petrović.

Direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević istakao je da je školi čast da joj je pripala organizacija ovih takmičenja.

-Mi smo 2016. godine ušli u dualno obrazovanje sa jednim odeljenjem i partnerstvom sa šest kompanija. Danas imamo devet profila dualnog obrazovanja i saradnju sa trideset kompanija. Od naredne školske godine uvešćemo novi profil – tehničar za industrijsku robotiku – istakao je direktor Milivoje Đorđević.

Učesnike takmičenja je pozdravio i dekan Mašinskog fakulteta u Nišu, Goran Janevski.

„Nadam se da će vas u vašem obrazovanju voditi tri stvari kao što je to -ilo dok sam i ja bio učenik mašinske škole. To su ljubav prema onome što radite, trud koji ulažete i vaši nastavnici. Kažu da je izbor zanimanja jedan od tri najbitnija izbora u životu. Ja sam siguran da ste izabrali pravu stvar. Nemojte žaliti trud koji ulažete u svoje znanje – poručio je Janevski.

Na ovogodišnjem republičkom takmičenju učestvuju učenici iz Rakovice, Kragujevca, Pirota, Čačka, Požege, Zrenjanina, Gornjeg Milanovca, Pančeva, Sombora, Subotice, Vladičinog Hana, Kruševca, Novog Sada, Beograda i Vlasotinca.

Check Also

Presecanjem slavskog kolača i u sedištu grada obeležena krsna slava Leskovca

Obredu sečenja kolača u Svečanoj sali grada Leskovca prisustvovali su mnogobrojni vernici, stanovnici Leskovca i …

Оставите одговор