hotel bell

Dan policije obeležen u Bojniku

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, policijski službenici širom Srbije organizovali su za svoje sugrađane taktičko – tehničke zborove kako bi ih upoznali sa svojim radom, ali i zajedno sa njima proslavili svoj dan.

Tokom manifestacije koja je ove godine održana u Bojniku, građani su imali priliku da se upoznaju sa veštinama policijskih službenika, opremom i vozilima koje koriste u radu, a najmlađima je uz druženje i igru približen rad policije.

Stariji građani pokazali su interesovanje za vozila i opremu Ministarstva, ali su imali priliku i da se uvere u obučenost i sposobnost policajaca, koji su prikazali znanje u borilačkim veštinama.

Građani su imali priliku da se upoznaju sa metodama rada kriminalističke policije, a neki su se i oprobali u tehnikama koje se koriste za rasvetljavanje krivičnih dela i identifikaciji počinilaca, poput izazivanja otisaka papilarnih linija i gazeće površine obuće.

U sali bojničkog Kulturnog centra održana je i svečana akademija , na kojoj je predstavljen rad Policijske uprave Leskovac.

“Policijska uprava u Leskovcu uprkos problemima sa kojima se susreće postiže dobre rezultate i ima dobru saradnju sa svim akterima bitnim za njen rad. Pored rada na suzbijanju kriminala, očuvanju javnog reda i mira, unapređenja bezbednosti saobraćaja, dobri rezultati ostvareni su i na polju suzbijanja narkomanije. U toku 2022. i 2023. godine realizovano je oko 240 zaplena opojnih droga, a ovom prilikom je zaplenjeno i oduzeto oko 27 kilograma narkotika. Naglašavam da će prioritet u daljem radu policijskih službenika Policijske uprave u Leskovcu biti na suzbijanju pojava narkomanije i krivičnih dela sa elementima nasilja. U toku prošle i početkom ove godine radili smo i na stvaranju boljih radnih uslova za naše pripadnike – kazao je načelnik PU Leskovac, Tomislav Ilić.

Check Also

U nedelju bez struje tri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez električne energije u nedelju biti tri ulice …

Оставите одговор