Home / DRUŠTVO / DAN GRADA Završeni radovi na proširenju kapaciteta deponije „Željkovac“ PWW investirao 5,5 miliona evra
hotel bell

DAN GRADA Završeni radovi na proširenju kapaciteta deponije „Željkovac“ PWW investirao 5,5 miliona evra

U okviru obeležavanja Dana grada Leskovca, 11. oktobra, gradonačelnik Leskovca danas je sa saradnicima i predstavnicima kompanije PWW obišao sanitarnu deponiju „Željkovac“.

Austrijska kompanija investirala je 3 miliona evra u pripremu terena i izgradnju nove „kasete“ za deponovanje otpada koja bi trebala da zadovolji potrebe za period od 7 do 10 godina. Kako je rečeno ovom prilikom, PWW je uložio i oko 2,5 miliona evra u kupovinu 13 novih vozila, kanti i kontejnera.

-Proširenjem kapaciteta deponije „Željkovac“ obezbeđeno je zbrinjavanje komunalnog otpada u narednih 10 godina, a u samo proširenje, zajedno sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda, uloženo je oko 3 miliona evra i danas kapacitet deponije iznosi oko 360 hiljada kubika. Na deponiji će pored grada Leskovca ovde će otpad odlagati i opština Vlasotince, Crna Trava, Bojnik, Lebane, Medveđa, Vladičin Han, zatim Žitorađa i Prokuplje. Odlagalište je izgrađeno po savremenim standardima, pa s obzirom na to izvođači garantuju bezbednost, odnosno garantuju da opasnosti po stanovnike i širu životnu okolinu nema. Deponija „Željkovac“ je jedna od retkih sanitarnih deponija, gde je pritom upošljeno oko 25 radnika, dok na teritoriji Leskovca PVV broji oko 210 zaposlenih – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Ovo nisu i jedina ulaganja PWW u prethodnom periodu.

U prethodne dve godine (tokom 2017. i 2018.) PVV je obnovio svoj vozni park (kupljeno je 13 kamiona), a vrednost nabavljenih kamiona, kontejnera i kanti za potrebe PVV-a iznosi 2,5 miliona evra. PVV punih 11 godina odlično obavlja svoj posao u našem gradu, pa samim tim Grad ima sa njima dobru saradnju. Pored unapređenja kvaliteta rada, kojem PVV stalno teži, ova kompanija je pružila podršku i realizaciji nedeljnih akcija uređenja grada u organizaciji Odeljenja za zaštitu životne sredine, Javno komunalnog preduzeća „Komunalac“ i Komunalne policije. Kroz ovakve akcije očišćeno je oko 300 deponija i uklonjeno preko 3200 tona otpada. Na taj način podignut su nivo higijene u gradu s ciljem da se obezbedi zdravo okruženje i sačuva planeta za nas i buduće generacije. To je cilj kojem lokalna samouprava bezuslovno teži kako bismo našim građanima omogućili pravo na zdravu životnu sredinu u kojoj će da žive i rade – naglasio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Direktor PWW Slobodan Pavlović istakao je da deponija radi po najvišim standardima Evropske unije, najavio početak redovnog pranja kontejnera u Leskovcu za 2019. godinu.

Konferenciju za medije sa deponije „Željkovac“ mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati klikom na link OVDE.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор