Početna / DRUŠTVO / Cvetanović obišao radove u ulici Žikice Jovanovića Španca

Cvetanović obišao radove u ulici Žikice Jovanovića Španca

Jedna od najvažnijih saobraćajnica u gradu uskoro će dobiti novi asfalt. Radi se o rekonstrukciji kolovoza od semafora do pruge. Radove je danas obišao dr Goran Cvetanović – gradonačelnik Leskovca.

 

– Ovaj deo puta bio je u veoma jako lošem stanju i predstavlja jedan od prioriteta za kompletnu  rekonstrukciji  poslova koje je lokalna samouprava zacrtala programom rada, rekao je Cvetanović. Izvođenje radova povereno je preduzeću „Trejs grupa“. Vrednost ugovora je 12,6 miliona dinara. Radi se o trećoj fazi radova, pre nekoliko meseci izvršena je izgradnja trotoara u dužini od 500 metara. završena su i dva stambena prilaza u dužini od 200 metara. Podsetiću da smo prošle godine zamenili u ovoj ulici sve vodovodne cevi u dužini od 620 metara i za ove radove izdvojili smo oko 12 miliona dinara. To znači da smo radili sve planski, da ćemo nakon završetka ove poslednje faze potpuno promeniti izgled saobraćajnice na zadovoljstvo svih naših sugrađana“.

Ove godine predstoji  još mnogo radova na uređenju važnih saobraćajnica a za ove namene lokalna samouprava izdvojila jei preko 105 miliona dinara, najavio je gradonačelnik Cvetanović. Počeće se sa rekonstrukcijom Mlinske i Svetoilijske ulice, kao i saobraćajnica u centralnoj gradskoj zoni.

Uradićemo i rekonstrukciju raskrsnice sa bulevarom Nikole Pašića, jer je deo oko semafora u takođe lošem stanju i predstavlja veliki problem za odvijanje saobraćaja, kazao je Milenko Milenković – direktor JP za Urbanizam i izgradnju Leskovac.

M.Mihajlović

Pogledaj takodje

NOVA VODOVODNA MREŽA: Veliki dan za Veliku Sejanicu

Velika Sejanica, selo sa više od 400 domaćinstava, asfaltnim putem izgrađenim 2003. godine, novim i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *