Cvetanović: Naš odgovor na sve neistine i teške reči biće pobeda na izborima u nedelju

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke pozvala je danas gradjane da izadju na izbore i glasaju za listu “Aleksandar Vučić – Srbija pobedjuje”.

Na završnoj konferenciji za medije govorio je predsednik Gradskog odbora SNS i aktuelni gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

– Ušli smo u samu završnicu još jedne političke kampanje. Svega nekoliko dana deli nas od izbora na kojima će gradjani birati izmedju prošlosti i budućnosti. Bila je ovo kampanja u kojoj je Srpska napredna stranka pretrpela mnoge uvrede. Naš odgovor na sve neistine, na teške reči koje su naši politički neistomišljenici izrekli u prethodnom periodu biće upravo pobeda u nedelju 24. aprila – rekao je Goran Cvetanović.

– Svaki put kada nisu imali šta da odgovore na sve ono što smo uradili u prethodne tri i po godine pribegavaliu su samo jednom argumentu, a to je vredjanje Srpske napredne stranke, ali i mojih saradnika i mene. I u ovoj kampanji ali i u prethodne tri i po godinetrudili smo se da nam jedini argument bude rad, obezbedjivanje boljih uslova za život naših sugradjana. Na sve njihove naš odgovor je bio smanjenje nezaposlenosti za preko 3.000 ljudi. Uvodjenje reda u javne finansije i vraćanje duga koji smo nasledili od demokrata od 2 milijarde dinara. Davanje subvencija poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od 160 miliona dinara. U proteklom periodu izdvojili smo značajna sredstva za nagrade najboljim učenicima i studentima preko Fonda za mlade talente koji smo obnovili odmah po preuzimanju odgovornosti. Na ovaj način smo do sada nagradili preko 700 učenika i studenata i izdvojili preko 28 miliona dinara. Naš argument je to što majke i porodilje više ne čekaju i po godinu dana da im se isplati jednokratna novčana naknada iz budžeta grada. Prošle i ove godine smo nabavili udžbenike za decu iz socijalno ugroženih porodica i za to smo izdvojili 13 miliona dinara – naglasio je prvi čovek leskovačkih naprednjaka.

– Govorili su za nas da smo bahati a mi smo pravili i gradili igrališta za decu. Uradjeno je i izgradjeno preko 20 sportskih terena, igrališta za decu za šta je izdvojeno preko 50 miliona dinara. Na njihovu konstataciju da neodgovorno trošimo novac odgovorili smo ulaganjem tog novca u škole. U 20 škola u gradu i okolini zamenjena je stolarija, obnovljena fasada za šta je izdvojeno preko 30 miliona dinara. Pričali su za nas da nas interesuje jedino lična korist, a mi smo renovirali sve zdravstvene ambulante na području našeg grada. Na optužbu da uništavamo kulturu u našem gradu rekonstruisali smo sve domove kulture, završili pozorišta, dogradili i adaptirali arhiv, uradili novu postavku u muzeju, štampali knjigu Leksovac izmedju dva svetska rata kao prethodnicu filmu, digitalizovali bisokop Leskovačkog kulturnog centra, organizovali festival “Life”, Ledamus, organizovali dve izložbe u galeriji RTS-a – dodao je Cvetanović.

– Nismo obećavali mnogo i nikada nismo govorili da smo uradili sve. Uradili smo dosta ali pred nama je još mnogo toga što treba da uradimo. Vlast nije cilj sama po sebi, ona predstavlja način da sprovodimo planove za bolju budućnost gradjana i da Leskovac bude siguran i uspešan grad. U tom smisli saradjivaćemo sa svima koji žele stabilnu i sigurnu budućnost. Zato nam je potrebno široko okupljanje naroda i zato je naš sloga “Ujedinjeni možemo sve”. Pozivam sve gradjane da u nedelju 24. aprila izadju na glasanje, zaokruže redni broj 1 i tako daju podršku listi “Aleksandar Vučič Srbija pobedjuje” – rekao je na završnoj konferenciji za medije predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke dr Goran Cvetanović.

S. Stamenković

Check Also

Iz gradske kase isplaćeno 14,1 miliona dinara za dečija igrališta, dnevnice odbornika, obrazovanje, jubilarne nagrade i solidarnu pomoć

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma u iznosu od 14.102.229 dinara. Grad Leskovac …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *