hotel bell

Crkva u Medveđi i njeni vernici proslavili Spasovdan

Spasovdan je veliki hrišćanski praznik, koji se slavi 40. dana nakon Vaskrsa. Spasovdan uvek pada u četvrtak šeste nedelje posle Uskrsa i jedan je od deset praznika posvećenih Hristu.

Crkva u Medveđi i njeni vernici juče su proslavili Vaznesenje gospodnje, praznik u narodu poznatiji kao Spasovdan. Liturgijom ispred parohijskog doma crkve Vazdesenja gospodnjeg i tradicionalno, u zgradi opštinske uprave, upošljenici lokalne samouprave obeležili su svoju slavu. Najpre su sveštena lica osveštala rekonstruisanu zgradu opštine i njene prostorije, a zatim se pristupilo činu sečenja slavskog kolača.

Ovogodišnji domaćin slave, Vladimir Gikić predao je običaj i slavu predsedniku opštine, dr Nebojši Arsiću a novom domaćinu poželeo puno zdravlja i uspeha u radu. Predsednik Arsić je svim građanima opštine Medveđa čestitao slavu i zahvalio se na razumevanju, kako zaposlenih tako i građana, koji su morali da svoje poslove obavljaju i završavaju na različitim lokacijama, obzirom da je rekonstrukcija zgrade opštinske uprave zahtevala kompletno iseljenje svih službi.

“Ovo je novi početak za sve upošljenike ali i za građane koji će ubuduće moći mnogo brže i efikasnije da završavaju administrativne obaveze a službenici mnogo komotnije da rade. Sve što smo do sada postigli u Medveđi, urađeno je timskim radom i zajedništvom. Spasovdan je zajednički praznik i samo zajedno možemo napred. Nadam se, i uveren sam da će naredne godine, prvi put posle Drugog svetskog rata, u Medveđi proći litije što je za nas izuzetno važno” – rekao je doktor Arsić i istakao da je pre tri dana svim građanima albanske nacionalnosti čestitao Bajram i da je danas od njih primio čestitke za slavu.

Zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave, opština Medveđa dobila je 12 miliona dinara za rekonstrukciju Sijarinske banje pa se uskoro mogu očekivati značajna ulaganja i u ovaj prirodni biser juga Srbije.

Check Also

PRVOKLASNA ŽURKA MOŽE DA POČNE: EVO KAKO DO NAJJAČEG BONUSA U REGIONU!

Meridian ti predstavlja neodoljiv poklon paket: čeka te 300 spinova i 100% BONUSA NA PRVI …

Оставите одговор