Home / DOGAĐAJI / Čep za hendikep – Pomozi i ti!
hotel bell

Čep za hendikep – Pomozi i ti!

Grad Leskovac nekoliko godina unazad učestvuje u humanitarnoj akciji „Čep za hendikep“ koja podrazumeva sakupljanje plastičnih čepova sa pet-ambalaže i njihovu dalju distribuciju čime bi se obezbedio novac za nabavku ortopedskih pomagala namenjenih osobama sa invaliditetom.

Na portirnici zgrade Opštine, na ulazu u Osmospratnicu, na ulazu u Narodnu biblioteku „Radoje Domanović“ se nalaze metalne konstrukcije u obliku srca predviđene za odlaganje plastičnih čepova.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović redovno učestvuje u ovoj akciji tako da je danas po dolasku na posao ubacio plastične čepove koje je prikupio u poslednjih nekoliko nedelja.

Gradska uprava apeluje na sve ostale institucije u gradu da slede ovaj primer, ali i na sve građane da daju svoj doprinos u ovoj borbi.

„U ovu akciju smo se uključili da damo naš doprinos razvoju ekološke svesti i promociji reciklaže, a istovremeno smo imali želju da pomognemo aktivnijem životu osoba sa invaliditetom. Jedan običan plastični čep težak je nešto više od jednog grama, a za jedna nova invalidska kolica potrebno je sakupiti približno pet tona čepova, tako da je važno da se što više ljudi pridruži akciji. Pozivam naše sugrađane da učine dobro delo i pomognu poboljšanju načina života osoba sa invaliditetim, ali i doprinesu očuvanju životne sredine. Ujedno se zahvaljujem svim sugrađanima koji aktivno učestvuju u ovoj akciji,“ – naznačio je gradonačelnik Cvetanović.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.