Centar Turekovca dobija novo lice

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je danas Turekovac i obišao radove na uredjenju centra ovog velikog sela.

– Posle dužeg vremena ovaj zanemaren prostor u centru Turekovca biće uredjen, a meštani će dobiti lep i funkcionalan trg. Zgrade koje vidimo najbolji su svedok dosadašnjeg nedovoljnog ulaganja u naše sredine, kao i nemara i nerazumevanja naših prethodnika za unapredjenje uslova života u našim mestima. Trudili smo se da ispravimo ono što smo mogli u prethodne tri godine. U Turekovcu sam sa svojim timom uradio neke značajne projekte. Počeli smo izgradnju kanalizacione mreže, postavili smo cevi u dužini od 3 kilometra, asfaltirali put u dužini od 1.600.000 metara, uredili smo atarski put u dužini od 1.800.000 metara. Deponija kod mosta koja je predstavljala jedno veliko ruglo za vaše mesto je očišćena. Nedasmo smo preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj zamenili deo dotrajale stolarije u Osnovno školi Djura Jakišić, a pre dve godine ova škola je dobila i parno grejanje. Kada je reč o uredjenju površine u najstrožem centru sela, ova investicija se realizuje preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj i vrednost ove investicije 2,4 miliona dinara. Radovi su počeli 26. februara i treba da budu završeni u vremenskom periodu od 30 dana. U tom periodu biće postavljene betonske ploče, ivičnjaci, klupe, biće zasadjeno nisko rastinje i ukrasno cveće – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska radova na uredjenju centra Turekovca.

– U poslednjih par godina uložili smo značajna sredstva u obnovu škole i centra sela. Nadam se ćemo ove ili najkasnije sledeće godine asfaltirati i ovu ulicu i autobusko stajalište i time ompletirati uredjenje centra sela. Tu je i Dom kulture koji je potpuno devastiran, zgrada je propala, krovna konstrukcija dotrajala. Dogovorili smo se sa predsednikom Mesne zajednice da ove godine uredimo fasadu i krov i da vratmo ovaj objekat u funkciju. Pored stolarije koju smo zamenili, uradićemo i termičku izolaciju zgrade škole – kaže direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj Bojan Tojaga.

Meštani sa pažnjom prate redove na uredjenju trga u centru sela.

– Grad Leskovac, ALER i Mesna zajednica Turekovac su uložili ogromne napore da centar Turekovca dobije ono lice koje bi trebalo da ima. Ja mislim da će realizacijom ovog projekra da će i ugrade oko trga biti stavljene u funciju. Da se prethodnih 40 godina ulagao u Turekovac onako kako se ulaže prethodni tri godine, naše selo bi značajno drugačije izgledalo i imalo bi bolje uslove za život – rekao je predsednik Mesne zajednice Miloš Mićić.

Check Also

Redovne isplate iz budžeta grada Leskovca

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma od 3.066.876 dinara za oblast obrazovanja odnosno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *