Broj zaraženih koronom raste, klinička slika je blaža, ali presudnu ulogu imaju pridružene bolesti

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Juče je, prema rečima direktora leskovačke bolnice, Nebojše Dimitrijevića, evidentirano 35 pregleda, danas- već 45, što su pokazatelji i porasta broja obolelih od kovida, ali za sada nema zvaničnih potvrda o početku novog talasa infekcije

Pacijente sa pratećim bolestima, koji zahtevaju hospitalizaciju, i dalje se na lečenje upućuju u Kovid bolnicu u Kruševac:

– Oboleli sa blažim oblikom kovida kod nas dolaze u Dnevnu bolnicu radi terapije. Uradimo kompletnu dijagnostiku, ali u našoj bolnici nema ležećih kovid pacijenata. Onog trenutka kada se u Kruševcu potvrdi negativan rezultat na koronu, vraćamo ih na neko od naših odeljenja, u zavisnosti od pratećih bolesti. Ono što je dobro jeste da većina obolelih ima laku kliničku sliku, pa se može reći da samo jedan od deset pacijenata, upravo zbog dodatnih oboljenja, ima srednje tešku ili tešku kliničku sliku.

Jedan deo pacijenata se, nakon negativnog rezultata, vraća u Vlasotince, jer je tamo preseljen deo Neurologije, dodaje Dimitrijević.

Foto: arhiva Dnevnika juga

I u kovid ambulanti Doma zdravlja povećan je broj pregleda.

– Ova služba radi do 17 sati i sve više građana se javlja sa simptomima kovida javi u tom periodu, nakon čega ih zbrinjava Opšta bolnica. Tip ”kraken”, još uvek nije laboratorijski potvrđen u našoj zemlji, ali se smatra da je prisutan i ovde. On je, prema informacijama kojima raspolažemo, vrlo lako prenosiv, ali sa zanemarljivo malim procentom smrtnosti. Ono što nas očekuje, obzirom da je vreme gripa, jeste povećan broj obolelih sa simptomima ”flurone”, što je kombinacija gripa i korone, ističe zamenik direktora, Časlav Nedeljković.

Na ovim prostorima izolovan je grip tima AH1, a ono što ga razlikuje od kovida jeste što, obično, ne izaziva temperaturu. To znači da, sa pojavom povišene temperature, treba posumnjati ili na kovid ili na ukrštanje virusa.

Check Also

Conić: Nije istina da slike iz Kulturnog centra nestaju, ako neko ima drugačiju informaciju neka nam se obrati

Na današnjoj konferenciji za medije, Leskovački kulturni centar (LKC) oštro je demantovao informacije koje su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *