Početna / GRADOVI / Leskovac / Boško Obradović u Leskovcu o razlozima za bojkot izbora i kampanji u Medveđi

Boško Obradović u Leskovcu o razlozima za bojkot izbora i kampanji u Medveđi

Pre odlaska za Medvedju, gde će pozvati gradjane da ne izlaze na lokalne izbore, 8. septembra, jer se oni ne održavaju u normalnim uslovima, Boško Obradović, lider srpskog pokreta Dveri, obratio se novinarima u Leskovcu.

Odnos vlasti prema izborima najbolje se manifestuje kroz odluku o imenovanju ministra policije, Nebojše Stefanovića za predsednika radne grupe za saradnju sa OEBS-om, u izbornom procesu.

Da li je normalno da policija kontroliše izborni proces i u kojoj se državi takve stvari još dešavaju, zapitao se Obradović. Zato Dveri bojkotuju izbore, sve dok se ne  oslobode mediji i stvore uslovi za fer i pošteno glasanje:

–          Anketiranjem svih naših opštinskih i gradskih organizacija, dobijamo podatak da preko 9o posto njih podržava ideju bojkota, a onda je na Predsedništvu jednoglasno doneta odluka da nećemo učestvovati na lažnim izborima, koje ovaj režim planira za proleće naredne godine. Oni će ličiti na ono kako su izgledali lokalni izbori u Lučanima, decembra prošle godine, ili ovako, kako trenutno izgledaju lokalni izbori u Medvedji, koji će biti “Lučani-drugi deo“.                                                                      

Upitan zašto će, ako Dveri bojkotuju izbore, ipak otići u Medvedju, Obradović  odgovara:

–          Ja sam danas deo delegacije Saveza za Srbiju. Naime, široka delegacija posetiće opštinu Medvedja, upravo da bismo iznova potvrdili našu odluku o bojkotu i da objasnimo gradjanima te opštine i čitave Srbije, šta se tamo, zapravo dešava. A poslednjih dana, nedelja, pa i meseci dešava jeste najbolji razlog zašto treba bojkotovati izbore naredne godine. Ti izbori nisu normalni. Iznova imamo kriminalce i batinaše, koji obilaze sve kuće u Medvedji, iznova imamo totalni medijski mrak, pritisak na zaposlene u javnom sektoru. Jednom rečju, imamo torturu gradjana, a to onda nisu slobodni izbori.

Obradović je dodo i da će ostale članice Saveza za Srbiju do 15. septembra odlučiti da li izlaze na izbore ili ih bojkotuju, kako su to Dveri već učinile.

S.Ć.

MEDIJI U LESKOVCU OBJEKTIVNI

Govoreći o Leskovcu, lider Dveri je istakao kako su mediji objetkivini i informišu građane, što je po rečima Obradovića, retkost danas u Srbiji.

Pogledaj takodje

Još 3 osobe preminule, Korona do sada odnela 31 život – Potvrđeno 111 novih slučajeva, ukupno zaražena 1.171 osoba

Od posledica Korona virusa u protekla 24 časa preminule su 3 osobe, saopšteno je na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *