Početna / GRADOVI / Leskovac / Borko Stefanović u Leskovcu: Radimo svaki dan na stvaranju snažnog fronta jedinstvene opozicije

Borko Stefanović u Leskovcu: Radimo svaki dan na stvaranju snažnog fronta jedinstvene opozicije

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović posetio je Leskovac gde je posle sastanka sa stranalkim funkcionerima održao i konferenciju za medije na keju u blizini spomenika Tomi Zdravkoviću.

Stefanović je najavio nastavak borbe za promene i posebno istakao tešku situaciju na jugu Srbije.

-Sastanak smo zbog pandemije održali na otvorenom i razgovarali smo o problemima s kojima se opštine i gradovu na jugu Srbije susreću, da iznesemo naš plan za dobar i bolji život SSP i da razgovaramo o svim aspektima hroničnog zapostavljanja juga Srbije od strane centralnih vlasti. Stiče se utisak da je ova vlast odustala od juga Srbije, iako predsednik Vučić kaže da nikad ne odustaje i da predaja nije opcija, oni su predali jug Srbije svojoj sudbini jer su počeli da grade fabrike za motanje kablova u Zelenim zonama, tamo gde je trebalo da se razvija voćarstvo i povrtarstvo. Ovde postoje neverovatni uslovi za razvoj poljoprivrede, ali naša vlada ne želi da to subvencioniše, da omogući izgradnju staklenika, formiranje otkupnih stanica i prerađivačke industrije za voće i povrće. Naš plan je upravo to jer mi želimo da jug Srbije se vrati i na evropsku i našu mapu kroz proizvode koje najbolje pravimo. I to ne samo kroz sirovine, nego kroz prerađevine voća i povrća – rekao je Borko Stefanović na konferenciji za medije u Leskovcu.

Zamenik predsednika SSP je ocenio da je „zemlja okupirana naprednjacima“.

-Mi želimo da temeljno promenimo sistem u Srbiji. Promene sistema ne treba da se plaše ljudi koji su članovi ili su glasali za SNS kako bi zaposlili sebe ili svoju decu. Niko njima neće oduzeti ni posao, ni platu, ni penzije, jedino što im se može dogoditi je da te plate i penzije budu veće, kao da i stalnost radnog odnosa, jer mi ne verujemo u privremene i povremene poslove koje vlast koristi da ucenjuje ljude – dodao je Stefanović.

Drugi čovek SSP-a je poručio da je bojkot izbora bio uspešan.

-Naš cilj je da dobijemo pregovore između režima i opozicije pod okriljem misije Evropske unije i veoma smo blizu tom momentu. Mi ćemo tražiti dve stvari, prva je otvaranje RTS-a za drugačija mišljenja i to mimo kampanje, a druga zakonsko onemogućavanje pritiska i ucene nad biračima. Što se predsedničkih izbora tiče, koji nas očekuju za dve godine, mi radimo svaki dan na ostvarivanju snažnog fronta jedinstvene opozicije. Zato smo i oformili Udruženu opoziciju Srbije u kojoj su stranke Saveza za Srbiju osim Dveri, neke manje partije i sindikati, istaknuiti pojedinci i na tome ćemo nastojati da radimo. Hoće li opozicija ići u jednoj ili više kolona odlučićemo kada dođe vreme za to – naglasio je Borko Stefanović na konferenciji za medije u Leskovcu.

Pogledaj takodje

Miris ajvara u Leskovcu najavljuje takmičenje „Izađi mi na teglu“

I ove godine tradicionalno se održava sedma po redu, sezona čuvenog karavana „Izađi mi na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *