hotel bell

Borbeni Leskovčani pali posle 2 produžetka: Tamiš pobedio oslabljeno Zdravlje

Snažan otpor pružili su košarkaši Zdravlja favorizovanom Tamišu koji je tek posle 2 produžetka osvojio nova dva boda.

Na kraju, posle 2 produžetka i prave drame, pobeda Tamiša rezultatom 95:91 (24:14, 15:22, 15:21, 18:15, 10:10, 13:9).

Leskovčani su put Pančeva krenuli bez Miloša Jovića i Milana Škundrića koji zbog bolesti, odnosno smrtnog slučaja u porodici, nisu mogli da budu sa ekipom. Pred utakmicu se na bol u nizi požalio Svetozar Stamenković, pa je Zdravlje protiv favorita igrali oslabljeno, može se reći čak i desetkovano.

Na terenu se posle povrede ramena našao Blackwell, ali je bilo očigledno da je daleko od šuterske forme u kojoj je bio krajem decemba i početkom januara. Ako se tome doda podatak da su zbog 5 ličnih grešaka ranije morali van igre Miloš Stojanović i Stevan Jovanović, a u produžetku i nezaustavljivi Johnathan Jordan, onda je jasno da je tim u meču u kome je igralo 8 košarkaša ostavio srce na terenu.

U finišu je ponestalo i sreće gostujućim košarkašima. Na drugoj strani, košarkaši Tamiša su u završnici regularnog toka i oba produžetka bili neumoljivi sa linije slobodnih bacanja, a na utakmici su od 30 realizovali čak 27 slobodnih bacanja (90%).

Imali su Leskovčani svoje šanse, ali su se Pančevci u dva navrata radovalji izborenom produžetku, a na kraju i velikoj i važnoj pobedi.

Za ekipu Zdravlja su igrali: Stojković 8, Morgan 17 (6 skokova), Radivojević 3, Jovanović 7 (11 skokova), Stojanović 6 (9 skokova), Jordan 39 (10 skokova, 5 asistencija, 3 osvojene lopte, 10/14 za dva, 4/8 za tri), Gavrilović, Petrov 5, Blackwell 6.

Košarkaši Zdravlja u 21. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije dočekuju ekipu Vojvodine iz Novog Sada. Biće to prilika za revanš za nedavni poraz u Kupu Srbije.

Utakmica Zdravlje – Vojvodina igra se U PONEDELJAK 6. FEBRUARA U 17H u Leskovcu, u Sportkom centru Dubočica.

Check Also

Uprava carina prodaje 9 automobila, 3 motocikla i prikolicu – detalji o licitaciji

Na sajtu Uprave carina počelo je prijavljivanje zainteresovanih za javnu prodaju trajno oduzetih vozila koju …

Оставите одговор