Bivši predsednik opštine oslobodjen optužbe zbog nedostatka dokaza

Viši sud u Leskovcu oslobodio je optužbi dvoje, a na zatvorske kazne osudio četvoro optuženih u aferi “kradja socijalne pomoći”.

Viši sud u Leskovcu oslobodio je bivšeg predsednika opštine Leskovac Gojka Veličkovića optužbe za produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Veličković je novom i konačnom presudom oslobodjen otpužbi zbog nedostatka dokaza.

Ovom presudom optužbi je oslobodjenja i bivša odbornica u SO Leskovac Marina Arsić koja je bila optužena za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Na po 6 godina zatvora osudjeni su Božidar Stojanović, bišvi načelnik Uprave za finansije, Bratislav Popović, bivši šef službe za Opšte poslove i Jelena Mitić, sekretarica tadašnjeg predsednika opštine Gojka Veličkovića.

Na kazne zatvora u trajanju od 4 godine, za produženo krivično delo u saizvršilaštvu, osudjene su Marina Djokić i Sladjana Djuričić.

Okružno tužilaštvo u Leskovcu podiglo je avgusta 2006. godine optužnicu protiv Gojka Veličkovića i grupe funkcionera i saradnika zbog postojanja osnova sumnje da su tokom 2004. i 2005. godine u aferi “socijala” oštetili budžet za 10.837.000 dinara.

Juna 2011. godine Viši sud u Leskovcu je doneo presudu kojom je optuženima izrekao zatvorske kazne u ukupnom trajanju od 62 godine. Tom presudom Gojko Veličković je osudjen na 10 godina zatvora. Apelacioni sud je ovu presudu poništio i vratio na ponovno odlučivanje.

Osudjenima će se u kaznu uračunati vreme provedeno u pritvoru.

 

Check Also

Beograđanin “audijem” udario pešaka pa pobegao sa mesta saobraćajne nezgode

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, podneće krivičnu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *