Početna / Opštine / Medvedja / BESPLATNA PRAVNA POMOĆ – sporazum opštine Medveđa i Balkanskog centra za migracije

BESPLATNA PRAVNA POMOĆ – sporazum opštine Medveđa i Balkanskog centra za migracije

Opština Medveđa je sa Balkanskim centrom za migracije i humanitarne aktivnosti (BCM) pre više od dve godine otpočela prvu fazu unapređenja vladavine prava u jedinicama lokalne samouprave kroz informativno-edukativni projekat ”Pravna oglasna tabla”.

Ova pravna tabla obuhvata 16 različitih pravnih tema koje su sažete kroz flajere. Ispred Centra za migracije sastanku sa predsednikom opštine, dr Nebojšom Arsićem i načenicom opštinske uprave, Svetlanom Todorović, prisustvovali su direktor programa BCM, Nada Čuljak-Banjac i rukovodilac grupe, pravni savetnik Miroslav Drašković.

Balkanski centar za migracije je inače nevladino udruženje koje se već 14 godina bavi pružanjem besplatne pravne pomoći širom naše zemlje. U okviru tog projekta uključeno je 24 opština, a primarni cilj je siromašnom stanovništvu, ugroženim grupacijama poput izbeglica, interno raseljenih lica i pripadnika manjinskih zajednica pružiti adekvatnu pravnu pomoć.

U toku je sprovođenje druge faze kojoj prethodi potpisivanje Memoranduma o saradnji na unapređenju vladavine prava, demokratizacije i obezbeđivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i podelu flajera po mesnim zajednicama, a sve sa ciljem da građane uvedu u pravnu oblast. Besplatnu pravnu pomoć stanovništvu Medveđe pružaće pravno lice koje će biti angažovano od strane BCM i opštine Medveđa na godinu dana. Diplomiranog pravnika angažovaće Balkanski centar za migracije koji će istom obezbediti adekvatnu obuku za pružanje pravne pomoći i mogućnost stalnih konsultacija u vezi posla koji će obavljati, a nakon isteka prve godine, ukoliko se stvore uslovi opština će nastaviti saradnju uz finansijsku podršku BCM-a.

Pogledaj takodje

Počela podela paketa pomoći najsiromašnijima u Medveđi

Zahvaljujući sredstvima koja su opredeljena na Opštinskom Veću iz budžeta lokalne samouprave, u toku jučerašnjeg …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *