Baka Smilje nema, pa nema: Petomesečna potraga nije dala rezultat

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Osamdesettrogodišnja starica Smilja Kostić iz Gornjeg Bunibroda, izašla je iz svoje kuće 19. juna, prošla kroz selo i nestala. Od tada je niko nije video, niti išta čuo o njoj.

Kako je Dnevnik juga tada pisao, porodica je, nakon što se te večeri baka Smilja nije vratila kući, obavestila policiju i sama se dala u potragu za njom. ”Pročešljali” su selo i okolinu, ali nisu pronašli ni najmanji trag koji bi ukazivao na to da je starica tuda prošla. I dojave da je viđena po obodima grada Leskovca ili u okolnim selima, nisu potvrđene. Njen unuk Marko tada nam je potvrdio da porodica neće prestati da je traži, ali da se, ukoliko joj se nešto dogodilo, zbog bujne vegetacije u manje pristupačnim delovima sela, do nje ne može stići.

Marka smo ponovo kontaktirali, ali nije mogao da nam kaže ništa novo:

– Nažalost, ni traga ni glasa od nje. Nadali smo se da ćemo bar, ako više nije živa, na jesen, kad visoka trava uvene, a sa granja i šiblja otpadne lišće, pronaći njene ostatke. Ponovo smo sve obišli i pretražili kompletnu okolinu i ništa. Ne mogu da shvatim da neko može tek tako da nestane s lica zemlje. Kao da je u zemlju propala. Meni je to neobjašnjivo.

On ne veruje da je njegova baka još uvek živa, jer bi, da se negde sklonila, porodica do sada dobila nekakvu dojavu.

U registru Organizacije ”Nestali Srbije” je nekoliko desetina osoba čiji nestanak je prijavljen, a nekima od njih se trag izgubio pre više meseci, pa i godina.

Check Also

Potpisan ugovor između Grada Leskovca i organizacije Kros RTS

Danas je u Svečanoj sali grada Leskovca potpisan ugovor između Grada Leskovca i organizacije Kros …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *