Početna / DRUŠTVO / Asfaltiranje još jedne ulice u Bratmilovcu
Dionis Restoran Leskovac

Asfaltiranje još jedne ulice u Bratmilovcu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas radove na asfaltiranju ulice Mirka Gorčića u Bratmilovcu uveliko je u toku.

Ovo je druga ulica u ovom naselju koja je u proteklom periodu asfaltiranja i kompletno uređena.

Saobraćajnica stara 4o godina, nikada nije uredjena, a s jeseni, sa obilnijim kišama, tokom zime i ranog proleća, kretanje ulicom Mirka Gorčića, je za vlasnike autobomila i pešake,  predstavljalo je pravu noćnu moru. Sa molbom da se ona rekonstruiše i asfaltira, u januaru se gradonačelniku obratila delegacija  Saveta mesne zajednice:

– Kao što vidite, ulica je dosta dugačka, 65o metara, širine pet metara, sa trotoarima od 1,5 metara. Vrednost investicije nije mala, 9 miliona. Danas će preko 24o tona asfalta biti ugradjeno u kolovoz, a veliki broj naših sugradjana, koji u ovoj ulici žive, dobiće modernu saobraćajnicu. Zahvaljujem direkciji na intenzivnom i kvalitetnom radu, rekao je gradonačelnik, Goran Cvetanović.

Nanošenje prvog, odnosno nosećeg sloja asfalta, biće završeno do kraja dana. Sledi potom ugradnja završnog sloja, a potom i asfaltiranje trotoara.Ova saobraćajnica, povezana je sa ulicom Sretena Gičića, u čiju je rekonstrukciju, grad pretprošle godine uložio preko pet miliona dinara, ističe direktor JP “Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić, koji na pitanje novinara šta je juče izazvalo protest jedne meštanke odgovara:

– Predmet ugovora je ugradnja dva sloja asfalta i tampona, ali su ivičnjaci ugradjeni još 2o12. godine. Projetantsko rešenje nismo menjali, već koristili nasledjeno. Projekat nivelacije izradjen pre više godina, nismo mogli da menjamo, ali će problem sa atmosferskim vodama, biti rešen čim se  taj deo sela priključi na gradsku kanalizaciju. Radovi se izvode u skladu sa građevinskom dozvolom i projektom, a kada Bratmilovce, preko ORIO projekta bude priključen na gradsku kanalizaciju, problem odvodjenja viška atmosferskih voda biće rešen, iako gradjani misle suprotno. Molim sugradjane za samo malo strpljenja, jer ćemo sve probleme rešiti, neke odmah, a neke u dogledno vreme  – istakao je Novica Nikolić, dirketor JP Urbanizam i izgradnja.

Pogledaj takodje

570 zdravstvenih radnika zaraženo koronom

Prema poslednjim podacima, 70 zdravstvenih radnika obolelo je i hospitalizovano od COVID-19 , dok je …

Jedan komentar

  1. Sve je to lepo…kada ste vec tu zasto ne udjete u ulicu Sretena Nikolica i pogledate sta sa njom..pred izbore prodje grejder i to je to…svi obecavaju a mi i dalje plivamo posle svake kise…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *