Početna / DRUŠTVO / ASFALTIRANJE BOGOJEVAČKOG PUTA U prvoj polovini godine 15 km obnovljenih puteva

ASFALTIRANJE BOGOJEVAČKOG PUTA U prvoj polovini godine 15 km obnovljenih puteva

Samo u prvoj polovini 2018. godine biće potpuno obnovljeno i završeno 15.000 metara puteva na teritoriji čtavog grada.

Ovo je novinarima rekao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović prilikom obilaska radova na asfaltiranju opštinskog puta od Leskovca do Jašunjskih manastira.

-Na deonici Leskovac-most na Južnoj Moravi odvijaju se radovi predviđenom dinamikom. Vrednost radova po ovom ugovoru je 56 467.000 dinara. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbedili su Republika Srbija, Ministarstvo privrede kroz projekat  „Podrška razvoju lokalne i regionalne infranstrukture“ u iznosu od 23 miliona dinara i grad Leskovac u iznosu od 33 miliona dinara. Investicijom rukovodi JP Urbanizam i izgradnja, izvođač je Trejs pzp Vranje, projekat je uradila Direkcija. Predmet ugovora je rehabilitacija kolovoza u dužini od 6630 m, do danas je urađeno dva sloja asfalta u dužini od 3 km, nivelisanje postojećih poklopaca na kanalizacionoj mreži – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca je podsetio na velike investicije u putnu infrastrukturu čija je realizacija počela.

-Ako znate da smo u poslednjih nekoliko godina uradili 9 km opštinskih puteva i 9 km u samom gradu, ja imam zadovoljstvo da vam kažem da smo u tekućoj 2018.godini sa ovim putevima koji će biti vrlo brzo završeni to je 6,6 km,  ako dodamo da smo već završili prema Vučju 3 km kažem vam da već očekujemo u toku tekućeg meseca put Miroševce –Slavujevce, još 3,7 km to znači da ćemo mi već 15 000 m uraditi u prvoj polovini 2018. što pokazuje da su radovi sve intezivniji, jači, kvalitetniji i brži nego što su bili u predhodnom periodu. Samo u jednom danu gde smo bez najavljenih konferencija spontano došli da posetimo nekoliko lokacija, vidite da se na čitavoj teritoriji grada Leskovca radi, da ne zapostavljamo ni kulturne događaje ali i  putnu infrastrukturu. Siguran sam da će polako ali sigurno grad  Leskovac zasasijati novih ruhom i sjajem – istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Ovu konferenciju mogli ste da pratite uživo u prenosu na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati OVDE.

Pogledaj takodje

SRBIJA U RITMU EVROPE: Leskovački trio predstavlja Severnu Makedoniju na takmičenju u Vranju

U Svečanoj sali grada Leskovca, danas je organizovan prijem za učesnice takmičenja „Srbija u ritmu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *