Home / DRUŠTVO / Apel za pomoć šestočlanoj porodici Krstić koja živi u kući od blata, u dve sobe, bez kupatila!
hotel bell

Apel za pomoć šestočlanoj porodici Krstić koja živi u kući od blata, u dve sobe, bez kupatila!

Šestočlana porodica Krstić iz sela Smrdan, nedaleko od Leskovca, živi u dve sobe, u kući u kojoj je kupatilo samo san. Ovi ljudi mnogo rade, a malo zarađuju, i pored svih problema i muka koje su ih zadesile, njih ne sprečava da ostanu pozitivni, vedri i nasmejani.

Porodicu Krstić čine, otac Vladica(36), majka Aleksandra(33), sinovi Nikola(12) i Mihajlo(7), i Vladicini roditelji, stara nepokretna majka i psihički bolestan otac.

Kada bismo mogli jednom rečenicom da opišemo ovu porodicu, rekli bismo to ovako: „Dom je tamo gde je porodica i ljubav!“ Ali nažalost kuća u kojoj žive, uslova, za nešto što se može nazvati domom, nema.
U jednoj maloj sobi borave roditelji sa svojim sinovima i svi zajedno spavaju. Kupatila nema, kupaju se u metalnom koritu u dvorištu, i kako nam kažu ovi skromni dečaci najveća želja im je upravo to, kupatilo i jedna mala sobica.

Vladica nije sposoban za rad, ima 70% oštećenje vida i problem sa srcem, ne bira posao ali niko nije želeo da ga zaposli zbog njegovog zdravstvenog stanja. Trenutno sa ocem obavlja fizičke poslove oko groblja, kada posla ima, a kada nema, prodaju sir koji prave za svoje potrebe da bi kupili osnovne namirnice. Jedina primanja su im socijalna pomoć i dečiji dodatak u iznosu od 26.000din. Mihajla(7) smo posetili u školi koja se nalazi pored njegove kuće, jedini je u drugom razredu, i veoma poslušno dete, odličan đak, kako nam je rekla njegova nastavnica engleskog, dete za primer.

Postavlja se pitanje, da li naša deca zaslužuju da žive ovako? Da li zaboravljamo da su upravo ta deca naše blago, naša budućnost i radost?

„Ma koliko god teško bilo, za decu mora da ima, za to se borimo…“ – kaže nam majka Aleksandra.

I nije važno kakvi smo ljudi, jesmo li bogati ili siromašni, jedno nam je zajedničko, a to je da ćemo u našoj domovini sresti ljude koji će nam uvek pomoći, ma kakva nas nevolja zadesila.

Zato Fondacija pokreće veliku akciju prikupljanja sredstava za pomoć porodici Krstić! Da svako dete ima detinjstvo kakvo zaslužuje, ispunimo život dobrim delima!

Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka
160-6000000838286-13, Banka Intesa
Uplatom na devizni račun:
IBAN RS351657010855831-73
Uplatom preko pejpal platforme:
paypal.me/pokrenizivotsrb
Slanjem poruke na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD)

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *