Ansambl “Branko” – Jedini Leskovački ansambl koji neguje tradicionalnu srpsku muziku naših krajeva

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Leskovački crkveni ansambl “Branko” je jedini Leskovački ansambl koji neguje tradicionalnu srpsku muziku naših krajeva i ima za cilj da postane jedan od vodećih nosilaca kulturnog života grada Leskovca.

Leskovački crkveni ansambl ,,Branko“ osnovan je sa blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa niškog G. Arsenija.

Prvi razgovor oko formiranja ansambla imali smo krajem 2020.godine , dok smo se zvanično formirali, izabrali predstavnike upravnog odbora i predsednika ansambla na praznik Cveti 2021.godine . Predsednik ansambla je svestenik Dalibor Stefanović , vođa orkestra je iskusni leskovački muzičar Dragan Pešić. Orkestar neguje tradicionalnu srpsku muziku našeg kraja – navodi za portal Dnevnik Juga Nikola Ninić, muzičar ovog ansambla.

Prvi nastup crkvenog anasambla bio je u susretu najradosnijem hrišćanskom prazniku Božiću.Snimljen je spot koji je poslat na Božićni festival koji je organizovao radio glas eparhije Niške. Ansambl je orgaizovao Vaskršnji koncert i koncert povodom slave grada . Učestvovao je na svetosavskoj akademiji u Nišu kao i na Vidovdanskoj večeri u porti saborne crkve uz prelep celovečernji program.

Osim svih ovih dešavanja, jedno od bitnijih bilo je organizovanje celovečernjeg koncerta 23. juna u crkvi Odžakliji u okviru međunarodnog duhovnog festivala Muzicki Edikt ,koji se ove godine zvanično po prvi put održao i u Leskovcu , gde je najveći deo organizacije pored LCPD ,,Branko” uzeo i sam ansambl. Sastav ansambla je podmlađen i cine ga mladi muzicari instrumentalisti i pevaći . Pozivamo sve zaljubljenike u muziku da dodju da se druzimo – zaključuje mladi umetnik Nikola Ninić.

Check Also

U Biblioteci održan čas o sećanju na stradanje u Drugom svetskom ratu

U susret Danu sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *