Početna / GRADOVI / Leskovac / Anja, Tara, Minja i Petra iz PK Dubočica oborile dva nacionalna rekorda

Anja, Tara, Minja i Petra iz PK Dubočica oborile dva nacionalna rekorda

Proteklog vikenda održao se 27. medjunarodni miting “Sveti Nikola”. Učešće na ovom prestižnom takmičenju uzelo je 35 klubova iz 4 zemlje, a plivački klub Dubočica nastupio je sa selekcijom od 30 plivača i plivačica.


„Ponosni smo na činjenicu da tradiciju fantastičnih rezultata naših juniorskih reprezentativaca, nastavlja i podmladak kluba. Pa je tako naša mlada nada Aleksa Mitrović oborio dva nacionalna rekorda za dečake do 10 godina u disciplinama 50m prsno i 400m mešovito, dok mu je rekord na 200m mešovito izmakao za samo 24 stotih delova sekunde. Takodje treba napomenuti da je na nedelju dana ranije održanom prvenstvu Srbije za juniore, Aleksa oborio dva nacionalna rekorda na 200m prsno i 200 m mešovito“ stoji u saopštenju PK Dubočica.

Štafete Dubočice u sastavu: Stojanović Anja, Rakić Tara, Ristić Minja i Dimitrijević Petra oborile su dva nacionalna rekorda do 10 godina u disciplinama 4x100m kraul i 4x100m mešovito. Mlade plivačice su sjajnim plivanjem pomerile granice srpskog plivanja i krenule stopama svojih starijih koleginica.

Najbolja pionirka Srbije Marija Pesić nastavila je niz sjajanih rezultata pa je na ovom takmičenju došla do pehara za najbolju mladu plivačicu, dok je najbolja juniorka Srbije Nina Stanisavljević nakon obaranja 28 nacionalnih rekorda na proteklom prvenstvu Srbije za juniore, sjajnim plivanjem došla do pehara za najbolju takmičarku mitinga.


Pogledaj takodje

Zlato i srebro zasijalo u kotlićima Trgovinsko – ugostiteljske škole

U organizaciji Udruženja turističkih poslenika Niša, u ovom se gradu na jugu Srbije, već treća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *