Početna / EKONOMIJA / ANEKS UGOVORA: Gradu Leskovcu ubuduće 50% od naplaćenih parking karata

ANEKS UGOVORA: Gradu Leskovcu ubuduće 50% od naplaćenih parking karata

Gradsko veće Leskovca usvojilo je predlog Aneksa Ugovora sa preduzećem Metroparking Jug.

Na osnovu zaključaka koje je na predlog Anketnog odbora usvojila Skupština grada Leskovca, čelnici lokalne samouprave pristupili su pregovorima o redefinisanju donosa između Grada Leskovca i preduzeća Metroparking Jug kome je poverena komunalna delatnost održavanja javnih prostora za parkiranje i rešenje stacionarnog saobraćaja u Leskovcu.

U pregovorima se došlo do trećeg Aneksa Ugovora koji sadrži osnovne zahteve iz zaključaka koje je usvojila Skupština grada Leskovca.

Aneksom ugovora prevdiđeno je da ubuduće Metroparking Jug ima obavezu da 50 % sredstava od parking karata, uključujići i one plaćene SMS porukama, uplati na račun Grada na ime naknade za poverenu uslugu. Podsećamo da je prvobitnim ugovorom sklopljenim 2009. godine bilo predviđeno da Gradu Leskovcu pripada samo 10% od naplaćenih parking karata.

Aneksom ugovora predviđeno je i da Metroparking omogući dodatnih 5 minuta po isteku plaćenog parkinga vlasniku vozila da ukloni vozilo, čime će biti rešen deo nesporazuma koji su u prethodnom periodu nastajali između građana i preduzeća Metroparking Jug.

Aneksom ugovora precizirana je obaveza Metroparkinga da sufinansira izgradnju objekta, novih parkirališta i realizaciju projekata u visini od 30.000.000 dinara na sledećim lokacijama:

  • unutar stambenog bloka 7. juli
  • unutar stambenog bloka između Bulevara Oslobođenja ulica Moše Pijade i Koste Stamenković
  • rekonstrukcija raskrsnica i pešačkih površina južno od centra grada u ulicama Goce Delčeva i Partizanskoj
  • rekonstrukcija raskrsnice i pešačkih površina severno od centra grada, ulice Cara Dušana, Maksima Gorkog ratka Pavlovića, Vojvode Mišića i Babičkog odreda
  • izgradnja parking prostora u bloku 14- prva faza izgradnje javne garaže

Rok za završetak navedenih projekata je 31. decembar 2018. godine.

Izmene će pretrpeti i deo ugovora koji se obično naziva „kaznenim“ u odnosu na građane, odnosno nepropisno parkirana vozila.

Ukoliko se vlasniku vozila prvi put vozilom „pauk“ uklanja nepropisno parkirani automobil, biće oslobođen plaćanja 30% od cene utvršđene pravilnikom.

Kada su u pitanju doplatne parking karte, odnosno kazne u iznosu od 1.100 dinara, građani kojima je to prva kazna u periodu od godinu dana biće oslobođeni plaćanja 50% vrednosti doplatne karte ukoliko uplati u roku do 8 (osam) dana.

Metroparking Jug će biti u obavezi da nabavi novi, moderniji softver za naplatu parkiranja i da na parkiralištima sa kontrolisanim ulaskom i izlaskom vozila (Robna kuća, Dom zdravlja …) postavi digitalne table za precizno očitavanje broja slobodnih parking mesta.

Skupština grada Leskovca će o ovom Aneksu ugovora raspravljati na sednici zakazanoj za 30. januar. Ukoliko usvoje predloženi aneks ugovora, odbornici će dati ovlašćenje gradonačelniku da u ime grada potpiše treći Aneks Ugovora sa preduzećem Metroparking Jug.

Pogledaj takodje

U četvrtak bez struje dve ulice u gradu

U četvrtak zbog radova deo stanovnika dve gradske ulice neće imati struju – saopšteno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *