Početna / GRADOVI / Leskovac / Američki ambasador posetio Leskovac

Američki ambasador posetio Leskovac

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri posetio je danas Leskovac gde je razgovarao sa gradonačelnikom Leskovca dr Goranom Cvetanovićem.

Posle sastanka održana je konferencija za medije

-Ovako značajne posete čine da Leskovac širi svoja poznanstva, uspostavlja kontakte i upoznaje se sa drugim kulturama. Veliki broj ambasadroa je posetio Leskovac u poslednjih nekoliko meseci. To mnogo o mestu koje Leskovac zauzima kao peti grad po veličini, ali i kao centar južne Srbije. Ulažemo velike napore kako bismo iskoristili potencijale Leskovca i kako bismo građanima omogućili bolje uslove za život. U tome nam pomažu strane kompanije koje rade u našem gradu, a nadam se da bi ova poseta mogla rezulturati i otvaranjem neke američke kompanije u našem gradu. Imali smo priliku da čitamo o Vašem afinitetu prema našoj hrani, a nadam se da ćete biti naš gost i na Roštiljijadi – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Ambasador SAD zahvalio je na toploj dobrodošlici.

https://www.facebook.com/dnevnikjuga.dnevnilist/videos/317174025888087/

-Osećam se dobrodošlim u Leskovcu. Imao sam priliku da posetim nekoliko gradova na jugu Srbije i moji utisci su vrlo pozitivni i radujem se skorom povratku. Očekujemo danas specijalnog izaslanika za odnose Beograda i prištine koji pokazuje interes predsednika Tranpa i SAD za Zapadni Balkan. SAD žele da pomognu da Zapadni Balkanu postane stabilna i prosperitetan region. Želimo da zemlje Zapadnog Balkana budu u miru jedna sa drugom i želimo da bude region u kome se demokratske vrednosti poštuju. Srećni smo da vidimo da Srbija napreduje. Ja i moja supruga se osećamo kao kod kuće u Srbiji i siguran sam da ću se vratiti ovde i pre Roštiljijade i hvala vam joše jednom na toploj dobrodošlici – rekao je ambasador SAD Entoni Godfri.

Pogledaj takodje

U Velikoj Sejanici završena izgradnja objekta Mesne zajednice i ambulante – Grad uložio 2,5 a sami meštani 4 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas prilikom posete Velikoj Sejanici i novi, kompletno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *