Ambasador Holandije i gradonačelnik Leskovca otvorili pogon “VNB Knitting” u Grdelici

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ambasador Holandije, Henk Van den Dool i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, danas su, u Grdelici otvorili pogon za proizvodnju trikotaže holandske kompanije „VNB Knitting“.

 

U fabrici, koja je sa radom krenula još decembra prošle godine, trenutno radi 25-oro radnika, a planirano je da do kraja ove godine posao dobije još 60-tak.

– Cilj je da se, na godišnjem nivou, proizvede oko 35 hiljada muških i ženskih džempera, koji će se izvoziti na tržište Holandije, Belgije i Nemačke. Grad je podržao dolazak ovog investitora, na taj način što mu je, na period od šest godina, ustupio pogon nekadašnje fabrike „Danilo Bošković“. U Leskovcu je veoma važno osnivanje što većeg broja malih i srednjih preduzeća, jer su ona pokretači ekonomskog oporavka, kroz otvaranje novih radnih mesta i podsticanje preduzetničkog duha, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Kontinuirano radimo na povećanju zapošljivosti i ulažemo značajne napore da ovaj grad bude povoljno mesto za ulaganje, dodao je. Srbija nama nije nepoznata zemlja, jer smo već sarađivali sa nekoliko fabrika trikotaže, pre nego što smo odlučili da proizvodnju pokrenemo u Grdelici, rekao je jedan od vlasnika „VNB Knitting“-a, Klas Veijer.

Da biste napravili konkretne planove, nije potreban samo preduzimljiv duh, već i dobra mreža ljudi, koji vam mogu pokazati put u novoj sredini. Veoma smo zahvalni na mogućnosti koju su nam pružili predstavnici ove lokalne samouprave i zahvaljujući dobroj međusobnoj saradnji, u kratkom periodu smo pronašli veoma sposobne radnike. Od sledeće nedelje počinjemo i proizvodnju u dve smene. Uspeh ovog preduzeća je u interesu svih nas i nadam se da će doprineti boljoj ekonomiji Grdelice, dodao je Veijer.

Zadovoljan sam što se holandske kompanije šire na jugu Srbije, zbog potencijala koji ovaj grad ima u oblasti drvoprerađivačke, prehrambene,a pre svega tekstilne industrije, zbog čega se nekada i zvao „Srpski Mančester“, rekao je ambasador Holandije, Henk Van den Dool.

On je izrazio nadu da će kompanija „DNB Knitting“ ovde proširiti svoju proizvodnju i da će se pružiti prilika velikom broju Grdeličana da se zaposle. Veliki broj ljudi ostalo je bez posla kada je, pre 16 godina, u ovom mestu zatvorena i poslednja fabrika. Ovo je način da se pomogne njima, ali i mladima, kako ne bi odlazili iz Grdelice, dodao je ambasador Henk Van den Dool.

A. Jovanović

 

Check Also

Bojničanin drvenim štapom tukao pedesetpetogodišnjeg muškarca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bojniku uhapsili su M. A. (1983) iz okoline Bojnika, zbog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *