Home / DOGAĐAJI / Akademija Oxford Leskovac: Kako da najlakše naučite nemački jezik? Da li je bolji individualni ili grupni kurs?
hotel bell

Akademija Oxford Leskovac: Kako da najlakše naučite nemački jezik? Da li je bolji individualni ili grupni kurs?

Iako su mnogi roditelji mališana fokusirani na to da njihova deca treba primarno da nauče engleski jezik, nema spora da će im znanje i drugih stranih jezika i te kako značiti. A to se svakako odnosi i na starije.

Samim tim što je sve više ljudi, koji se odlučuju da ili potraže zaposlenje van granica naše zemlje ili da započnu neki posao online sa stranim klijentima, nekako se i sasvim logično javila potreba za učenjem stranih jezika. Jedan od njih je bez ikakve sumnje i nemački jezik, najpre zato što mnogobrojne kompanije sa nemačkog govornog područja posluju širom naše zemlje, a zatim i zato što je ova zemlja tradicionalno otvorena za naše ljude, koji žele da rade.

Kako da najlakše naučite nemački jezik ?

Svi smo svesni činjenice da ne postoji čarobni štapić za učenje bilo kog stranog jezika, već da se tome treba posvetiti na najbolji mogući način.

Kada su u pitanju kursevi nemačkog jezika, njih u ovom trenutku Škola stranih jezika Akademije Oxford Leskovac organizuje na način, koji podrazumeva maksimalno poštovanje trenutno važećih mera, koje su donete usled pandemije korona virusa.

A samim tim se očekuje od svakoga kome odgovara da kurs nemačkog jezika prati na klasičan način, to jest u prostorijama ove škole, takođe da sve te mere u potpunosti poštuje.

Da li je bolji individualni ili grupni kurs ?

Svakako treba naglasiti da Škola stranih jezika Akademije Oxford u Leskovcu, osim nastave na klasičan način, to jest u svojim prostorijama, svim zainteresovanima nudi i mogućnost da časove pohađaju online. U tom slučaju je obaveza svakog polaznika da obezbedi propisane uslove za rad, odnosno stabilnu internet konekciju u toku svakog časa i odgovarajući računar. Upravo na taj uređaj bi polaznik trebalo neposredno pre početka nastave i da u skladu sa propisanim pravilima ove škole instalira predviđeni program. Preko njega će pohađati časove online, bez obzira da li se odluči za individualnu ili za grupnu nastavu. A nakon što odabere gde mu odgovara da pohađa predavanja, svaki zainteresovani kandidat se sasvim očekivano pita da li je bolje da kurs nemačkog jezika pohađa individualno ili u grupi.

Međutim, na to pitanje je praktično nemoguće dati adekvatan odgovor, jednostavno zato što svako ima drugačije potrebe i navike, a tu je bitan i finansijski momenat.

Ono što bi svaki zainteresovani trebalo da zna jeste da Škola stranih jezika Akademije Oxford Leskovac nudi mogućnost pohađanja nastave online i na klasičan način u grupi, koja broji do 5 polaznika, što je izuzetno važno za kvalitet edukacije. Naime, samim tim što se radi o vrlo malim grupama, to nema nikakvog spora da će svaki polaznik imati adekvatnu pažnju predavača.

Sa druge strane, koliko god kandidati koji se opredele za grupni kurs nemačkog jezika moraju prihvatiti ono što organizator odredi, a vezano za sprovođenje časova, dotle to ne važi kod nastave koje je poznata kao jedan na jedan.

Stvar je u tome da individualna edukacija podrazumeva i fleksibilan princip organizacije. U tom slučaju bi kandidat trebalo da se sa predavačem direktno, kao i sa nadležnim licem u ovoj školi dogovori oko svega što je vezano za sprovođenje predavanja. A to dalje znači da će individualni kurs nemačkog jezika početi onda kada se oni budu dogovarali, te da će nastava biti organizovana baš onako kako oni zajedno budu precizirali.

Naravno, nije na odmet napomenuti i to da je individualni kurs nemačkog jezika ipak skuplji nego grupni, pa bi o tome trebalo svaki polaznik i da vodi računa kada bude donosio odluku o tome da li mu više odgovara da nastavu pohađa individualno ili u grupi.

Bitno je da svako ko je zainteresovan da nauči nemački jezik zna i to da Škola stranih jezika Akademije Oxford u Leskovcu nastavu organizuje u skladu sa pravilima, koja navodi trenutno važeći jezički okvir, odnosno CEFR (The Common European Framework for languages – Zajednički evropski referentni okvir za jezike).

U suštini to znači da je polaznicima omogućeno da ovaj kurs pohađaju na jednom od šest dostupnih nivoa. Nivoi se kreću od A 1, koji je osnovni ili početni, pa preko nivoa B grupe, odnosno nižeg i višeg srednjeg, do nižeg i višeg naprednog, koji nose oznake C 1 i C 2.

S obzirom na to da je Škola stranih jezika Akademije Oxford Leskovac zvanično ovlašćena za sprovođenje ovog i svih ostalih kurseva, to podrazumeva da će polaznici postati i vlasnici sertifikata o znanju nemačkog jezika na tačno određenom nivou, a koji je potpuno validan dokument. Bitno je da svi zainteresovani izvrše prijavljivanje i to u toku svakog radnog dana u periodu od 08 do 17 časova, odnosno subotom, u periodu od 09 do 14 sati i to u prostorijama škole, koje se nalaze u ulici Koste Stamenkovića broj 2, I sprat, u zgradi Doma sindikata (ulaz preko puta Centra za socijalni rad). Isto tako prijavljivanje mogu izvršiti u navedenom periodu putem telefona 016 214 556 ili 069 10 205 84. Mejl adresa ove škole je leskovac@akademijaoxford.com, a zainteresovani mogu i elektronski na taj mejl da pošalju podatke za prijavu.

/PROMO/

Check Also

U Vlasotincu održana javna rasprava o nacrtu budžeta za narednu godinu

U okviru javne rasprave o nacrtu budžeta za 2022.godinu, na današnjoj javnoj sednici,rukovodilac Odeljenja za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *