hotel bell

AK „Dubočica“, Andrija Atanasković i Ivan Cvetanović odgovorili na optužbe ultramaratonca Nebojše Stefanovića pred Leskovački polumaraton

Povodom izjave ultramaratonca Nebojše Stefanovića datoj medijima reagovali su Atletski klub „Dubočica“, kao i gradski većnik Andrija Atanasković i predsednik Saveza za školski sport Ivan Cvetanović.

– „Ovim putem AK “Dubočica“ želi da demantuje izjavu Nebojše Stefanovića datu portalu “Rešetka“, čijeg urednika u buduće pre objavljivanja ovakvih tekstova molimo da, zarad objektivnog i tačnog izveštavanja kontaktira i drugu stranu kako bi imao uvid u celokupnu situaciju.

Neboša Stefanovića jeste član AK “Dubočica“ koji je na projektnom finansiranju od strane grada i za 2022. godinu za ovaj klub izdvojeno je milion dinara. AK “Dubočica“ svoj plan i program usaglašava sa Atletskim Savezom Srbije, dok Nebojša Stefanović radi po planu i programu Atletskih veterana Srbije koji se u potpunosti razlikuje sa programom Atletskog Saveza Srbije. Bez obzira na to uvažavajući trud i rad Stefanovića klub izdvaja sredstva i nabavlja opremu za Nebojšu Stefanovića, gotovo u istom ili višem iznosu nego za mlađe kategodije koje u potpunosti zadovoljavaju uslove Atletskog Saveza Srbije.
Naglašavamo da se Stefanović ne bavi profesionalno sportom tj. nije vezan ugovorom za klub tako da nam je u potpunosti nejasno o kakvim dnevnicama je reč, sagledavan je za mnoga putovanja, kotizacije kako u zemlji tako i u inostranstvu. Stefanović zahteva da učestvuje na trkama koje nisu priznate od strane Atletskog Saveza Srbije, a čak je i na nekim trkama jedini takmičar.

Za Leskovački polumaraton strogo su definisani uslovi prijave, specijalnim elektronskim sistemom koji je iznajmljen za potrebe Leskovačkog polumaratona. Stefanović nije dovršio prijavu i zato ga sistem automatski briše. Pored AK “Dubočica“ organizator trke je grad Leskovac, Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti, tako da su uslovi prijave za sve takmičare potpuno identični, što se odnosi i na sve članove AK “Dubočica“ a ne samo na Stefanovića.“ – navodi se u saopštenju Atletskog kluba „Dubočica“.

Predsednik Saveza za školski sport Ivan Cvetanović takođe se oglasio ovim povodom.

“ Moja uloga je da pomognem u organizaciji polumaratona kao bivši reprezentativac, ja nisam član AK “Dubočica“ i stvarno mi nije jasno zašto Stefanović pominje mene, jer se ja sa gospodinom i ne poznajem. Već samo znam iz priče sa Ljubomirom Rakovićem mojim bivšim trenerom, da Nebojša stalno zahteva neka dodatna sredstva i maltretira čoveka od 85 godina“. – poručuje Ivan Cvetanović.

Član Gradskog veća i kapiten i najbolji igrač Rukometnog kluba Dubočica 54 Andrija Atansković takođe je reagovao na tvrdnje veterana – ultramaratonca.

„Gospodin Stefanović je u više navrata posećivao moje kolege i mene, sa njim sam uvek razgovarao u prisustvu kako članova AK “Dubočica“, tako i mojih kolega. U prethodnom periodu Stefanović se upravo zbog takvog odnosa zahvaljivao na podršci kako samom gradonačelniku tako i članovima kabineta koji su ga podržavali. Tokom 2022. godine nijednom nije došao u moju kancelariju, te nije mogao biti ni izbačen kako navodi. Bio je dva puta dobitnik Oktobarske nagrade što ga ne sprečava da svake godine predlaže sebe i insistira da dobije još jednom i to u vidu novčane nagrade. Stefanović je pokušao da sam sebe predloži za sportistu grada i na obrazloženje da o tome odlučuje komisija Sportskog saveza grada takođe pretio da će dati izjavu novinarima što očigledno vidi kao način da sebi obezbedi benificije koje ne može ostvariti regularnim putem.

Kolege i ja vodimo zapisnik sa svih prijema građana te se u jednom od njih i navodi da je donosio pocepanu obuću i naglašavao kako od AK “Dubočica“ nije dobio opremu. Budući da po svakoj predstavci i prigovoru pristupamo ozbiljno već sutradan smo obavili razgovor sa predstavnicima AK “Dubočica“ koji su tom prilikom izneli fakture za nabavljenu sportsku opremu kao i sve račune koje je klub plaćao za takmičenja na koia je učestvovao Stefanović

Stefanović smatra da kao veteran zaslužuje sve i više od ostalih, a očigledno se kod njega sve vrti oko novca što možete videti kroz njegovu istoriju kao bivšeg zapošljenog u Pošti Srbije. Odličan sam prijatelj sa njegovim sinom Marjanom Stefanovićem koji je bivši rukometaš, rukometni sudija i moj prijatelj kome sam više puta pomogao. Zato molim medije da pre pisanja ovakvih tekstova prikupe sve činjenice.“ – ističe u svojoj izjavi Andrija Atanasković, najbolji sportista Grada Leskovca za 2021. godinu.

Check Also

Samostalno do bazena: Lift i specijalna stolica, od danas su na raspolaganju osobama sa invaliditetom u Leskovcu

Osobama sa invaliditetom, a posebno ljudima sa fizičkim hendikepom ili otežanim kretanjem, uživanje u leskovačkom …

Оставите одговор