Početna / DRUŠTVO / Aero klub „Saša Mitrović“ sa gradom na zajedničkom poslu oživljavanja aerodroma
Bilbordi

Aero klub „Saša Mitrović“ sa gradom na zajedničkom poslu oživljavanja aerodroma

Danas je organizovana poseta aero-klubu „Saša Mitrović“ gde su zainteresovani građani imali prilike da se upoznaju sa aktivnostima ovog kluba.

„Leskovački aerodrom nekada je imao veliki značaj. Ovde su održavana avio-takmičenja, sportske i druge manifestacije, i ovaj aerodrom je bio i deo evropskog sistema aerodroma za poslove potrage i spasavanja. Takođe, nekada su na aerodromu u Leskovcu sletali i helikopteri državnih zvaničnika,“ – rekao je Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog okruga.

„Lokalna samouprava Grada, u saradnji sa aero-klubom „Saša Mitrović“, je odlučila je da oživi ovaj prostor. Uvedena je struja, video nadzor, postavljen krov i PVC stolarija. Oko 500 hiljada dinara uloženo je u navedene sanacije. Pored ulaganja, klub je oživljen i posetom mališana tokom letnjeg raspusta kada je više od 1000 dece imalo priliku da se upozna sa radom aero-kluba i izradom maketa aviona. Zahvaljujući njihovom angažovanju, na Dan grada Leskovca, 11. oktobra je nad našim gradom, ponovo, nakon dugog niza godina leteo balon“, – dodao je načelnik Ćirić.

Pogledaj takodje

U Leskovcu, Vlasotincu i Lebanu 21 novi slučaj Korona virusa

Zavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije zvanične podatke o epidemiološkoj situaciji u Jablaničkom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *