Početna / DRUŠTVO / 900.000 evra iz budžeta Grada Leskovca za energetsku efikasnost

900.000 evra iz budžeta Grada Leskovca za energetsku efikasnost

Na sastanku Odbora za energetsku efikasnost koji je održan u kabinetu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, danas je usvojen Energetski bilans grada za 2019. godinu, kao i nacrt Programa energetske efikasnosti grada Leskovca za period 2020. – 2022. godine.

Ovo je prvi put da se radi Program energetske efikasnosti Grada za period od 3 godine i predstavlja bitan strateški dokument jedne jedinice lokalne samouprave i trebao bi da predstavlja polaznu tačku u daljem planiranju mera i aktivnosti efikasnog korišćenja energije na objektima za koje grad Leskovac iz svog budžeta izdvaja sredstva.

Ukupan izvor finansijskih sredstava potrebnih za sprovođenje Programa energetske efikasnosti grada Leskovca je 3.962.000 €, pri čemu je iznos sredstava iz budžeta grada Leskovca iznosi 900.000 evra, dok iz transfera drugih nivoa vlasti iznosi 3.062.000 evra.

Program energetske efikasnosti Grada nakon usvajanja od strane Energetskog odbora, i perioda javnog uvida od 30 dana će se naći na dnevnom redu sledećeg skupštinskog zasedanja.

Pogledaj takodje

Izložba fotografija „Duša grada“ postavljena na platuo ispred LKC-a

Na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra postavljena je izložba fotografija „Duša grada“. Postavka obuhvata 55 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *