Leskovački mališani dobili jedinstven kutak – Dečje sokače

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Povodom Svetskog dana deteta danas je u Leskovcu presecanjem crvene vrpce otvoreno Dečje sokače. Ovo je jedinstven kutak za decu koji spaja igralište i dvorište Šop Đokićeve kuće u kojem se deca rado igraju i provode svoje slobodno vreme.

Svecano otvaranje Decjeg sokaceta

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 20 november 2018

Mališani su se danas okupili u dvorištu Šop Đokićeve kuće kako bi se upoznali sa proslavom srpske slave a u okviru manifestacije “U susret srpskim slavama” koju je pokrenula Turistička organizacija grada Leskovca.

“Pored toga što ste danas dobili svoj kutak koji će uvek odzvanjati vašom grajom i smehom danas ćete se upoznati sa našom istorijom, tradicijom, sa proslavom naše slave. Slava je jedinstveni praznik svake porodice posvećena svetitelju, zaštitniku domaćinstva. Ona nas  sve okuplja oko trpeze na kojoj se uvek nađu žito,kolač, sveća i predstavlja jednu neprekinutu tradiciju našeg naroda. Zato dragi mališani, uživajte u svom sokačetu, uživajte u današnjoj manifestaciji i nastaviti kao naši preci da slavite i obeležavate naše svece” rekla je Aleksandra Stojanović PR gradonačelnika Leskovca.

Otvaranje Decjeg sokaceta

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 20 november 2018

U svom sokačetu mališani su danas imali priliku da sami naprave ukrase za slavski kolač i upoznali su se sa običajima rezanja slavskog kolača.

Ina Dendić

Check Also

Školarci od petka na mini raspustu

Prolećni raspust ove godine doneće učenicima punih deset dana odmora “u komadu”, što će biti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *